martes, agosto 01, 2006

La Casa



La casa on estic aquest dies, és la típica casa japonesa preparada per terretrèmols, tota de fusta, parets de paper, típic vaja.
L'entrada és la típica entrada "GenKan" on es deixen les sabates i tal la resta consisteix en una cuina, una sala d'estar, una dutxa+banyera, una habitacio al costat de la cuina, una habitacioneta al costat de la sala, on hi ha un piano, i una sala molt gran que està dividida en 4 habitacions. Nosaltres ocupem 3 d'aquetes sales, una i mitja per deixar-hi coses, i i l'altra una i mitja per dormir. Una d'aquestes habitacions és on hi ha el "Butsudan", una mena de construcció on es resa pels morts de la familia, i es posa a dins una foto del mort. A casa nostra en tenim un per 4 morts, així que no podem ficar les fotos a dins, i estan penjades a la paret. Al segon pis hi ha només 2 habitacions. També hi ha dues Katanes d'adorno...
És curiós perquè la zona on estem nosaltres no la toca ningu quan no hi som, perquè no la fan servir, per tant si deixes una cosa d'una manera, 2 anys més tard segueix igual. La cuina sempre està bastant desastrosa, i la sala amb tot de coses per allà, però què hi farem jaja.
Dormir dormim com el Nobita, a terra, a Barcelona també estaria bé dormir-hi, però les cases de Barcelona no estan preparades perquè la gent dormi així, perquè durant la nit vas deixant anar CO2, i s'acumula al fons de l'habitacio, si dorms a terra no pares de respirar-lo, i no acaba sent bo pel cos. Al Japó les cases de poble tenen el terra elevat un metre, i el terra de tatami deixa transpirar l'O2, per tant s'oxigena el terra, i no hi ha cap problema en dormir-hi.

1 comentario:

Anónimo dijo...

quin desordre!